Sayfalar

18 Aralık 2015 Cuma

Acuka ya da Acıka mı Desek...





Yazın kışlık soslar yapmıştık şimdi ise domatesin zamanı geçtiğine göre kışa uygun soslarda sıra. Marketlerde kavanoz içinde raf ömrü uzun olan sosları tüketmiyor evimizde kendimiz 10 dakika da hazırlıyoruz. İster kahvaltı da kızartılmış ekmek üzerine isterseniz akşam yemeğinde özellikle kuru fasulye pilav yanında çok lezzetli.Tavsiyem acısını biraz fazla kaçırın... 

Malzemeler
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1su bardağı ufalanmış bayat ekmek
1 su bardağı iri parçalanmış ceviz içi
Tuz , karabiber , pul biber , kekik ,nane ( farklı baharatlar da eklenebilir )
Yapımı
Tava içine tereyağı ve zeytinyağı alınıp tereyağ eriyene kadar ısıtılır salçalar eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur yaklaşık 5 dakika sonra ocaktan alınır.
Kapaklı geniş bir kase içinde diğer malzemeler eklenip iyice karıştırılır kapağı kapatılarak buzdolabında muhafaza edilir.
İster kahvaltı da ister ana yemeklerin yanında çok lezzetli sosumuz hazır.
Tuz oranını, salçanın tuzuna göre ayarlamaya dikkat.
Ekmeği robottan çekip, cevizi eliniz ile parçalayın iri kalsın.
Tamamen hazırlama işlemi bittikten sonra buzdolabına kaldırmadan önce üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.

Afiyet olsun...