Sayfalar

12 Aralık 2015 Cumartesi

Su Böreği Tadında Makarnalı Börek


Su böreği kadar leziz ama çok basit bir tarifim var. Evet bildiğiniz fiyonk makarna ile su böreği yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Mutlaka denemelisiniz deyip hemen tarife geçiyorum.

Malzemeler

4 adet yufka
400 gram fiyonk makarna
1 yemek kaşığı tereyağ

Sosu için
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz (silme)

İç harcı için
200 gram böreklik peynir
1/2 demet maydanoz

Yapımı

Makarna haşlanır fazla  suyu süzülür sıcağı çıkmadan tereyağı ile karıştırılır.
Maydanoz ince doğranır ezilmiş peynir ile karıştırılır.
Sos için gerekli olan tüm malzemeler çırpılır.
Sostan 1 çay bardağı ayrılır.
Peynirli harç ve kalan sosun tamamı makarna üzerine eklenir karıştırılır.
Yağlanmış fırın tepsisi üzerine 1 tam yufka serilir kenarları tepsi dışında bırakılır.
2.yufka parçalanarak yarısı tepsi boyunca serilir, üzerine makarnalı harcın üçte biri dökülür yayılır,yufkanın kalan yarısı ve 3.yufkadan biraz parça koparılarak makarnalı harcın üzeri kapatılır harcın yarısı yufka üzerine yayılır.3.yufkanın tamamı serilir üzerine kalan harcın tamamı dökülüp yayılır.
Tepsinin yanlarından sarkan yufkalar kapak şeklinde harcın üzerine kapatılır.
4.yufka ile börek tamamen kaplanır yufkanın fazla kısımları böreğin altına alınır.
Ayrılan sos yufkanın üzerine dökülüp sürülür önceden ısıtılmış 200C ısıda ki fırında kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcağı çıkınca dilimlenip servis edilir.
Afiyet olsun...