Mantar çorbası

   
Malzemeler : 10 adet sapları koparılmış limonlu suda bekletilmiş kültür mantarı

                                    2 su bardağı süt
                                   1.5 yemek kaşığı un
                                    500 ml kaynar su
                                    Bir tutam dalları ayıklanıp yaprakları ince kıyılmış maydanoz
                                    2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ
                                     Tuz ve isteğe bağlı baharatlar 
            Hazırlanışı: Mantarlarımızı limonlu sudan alıp ince ince kıyalım,tencerimize yağı ekleyip tereyağı eridikten sonra unu kokusu çıkana kadar kavuralım mantarlarımızıda ekleyip suyunu salana kadar kavuralım ardından yavaş yavaş sütünü suyunu ve tuzunu ekleyelim orta dereceli ateşte kıvam alana kadar pişirelim.Pişmesine yakın maydanozlarımızıda ilave edip bir taşım daha kaynatıp sıcak servis yapalım...
              AFİYET OLSUN....

Popüler Yayınlar