Sayfalar

24 Mart 2015 Salı

Vişne soslu irmik tatlısı

Malzemeleri
1 litre süt
10 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Vişne sosu için
2.5 su bardağı vişne suyu
2.5 yemek kaşığı nişasta
2.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için
Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata
Yapımı
İrmikli tatlı için vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir kaynamaya başladığı zaman vanilya eklenip karıştırılır ocaktan alınır.Islatılmış suyu süzülmüş tart kalıbına eşit şekilde dökülüp buzdolabında en az 3 saat soğumaya bırakılır.
Servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır.
Vişne sosu için tereyağı hariç tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir en son tereyağı eklenip eriyene kadar karıştırılır ocaktan alınır.Sos ılıdığı zaman tatlının ortasına dökülür.Eritilmiş çikolata ile şeritler çizilir kürdan ile çok derine inmeden aşağı doğru çizilir.Soğumaya bırakılır.Dilimlenip servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...
Not:Tart kalıbının içi streç flim ile kaplanılır ise çıkması daha kolay olacaktır.
Aynı şekilde borcam kalıpta kullanılabilir.