Sayfalar

9 Mart 2015 Pazartesi

Gökkuşağı Salata

Malzemeler
1 kg patates
1 orta boy pancar
1 büyük boy havuç
Bir tutam maydanoz
Zeytin yağı
Limon suyu
Tuz , karabiber, pul biber
Havucu sotelemek için sıvı yağ
Yapımı
Patatesler haşlanır kabukları soyulup iyice ezilir.
Pancar haşlanır kabuğu soyulup rendelenir.
Havuç rendelenip sıvı yağda yumuşayıp rengi çıkana kadar sotelenir.
Ezilmiş patates üzerine damak zevkinize göre limon suyu , tuz , karabiber, pul biber eklenip karıştırılır.
Karışım ister 3 eşit parçaya veya hangi renk çoğunlukta görünsün isterseniz o şekilde ayrılır ve hepsi ayrı ayrı yoğrulur.
Kullanılacak kalıp streç film ile kaplanıp renk renk üst üste dizilir ters çevrilerek kalıptan çıkarılır.
Yoğurtlu veya sade olarak servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...
Not:Tüm malzemeler soğutulduktan sonra dizmeye başlamalısınız şekil daha kolay verilir.
Streç film kullanmadan metal pasta çemberi kullandım.