Sayfalar

7 Mart 2015 Cumartesi

Çikolatalı Tart Kek

Malzemeler
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Çikolatalı sos için
1 kutu sıvı krema
160 gram bitter çikolata
Üzeri için kremadan bir miktar ayırın.
Yapımı
Tart kalıbı yağlanır.
Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır karışıma diğer malzemeler sırası ile eklenerek çırpılır.
Hazırlanan kek hamuru eşit olarak kalıba dökülür.
Önceden ısıtılmış 170C ısıda pişirilir yaklaşık 10-15 dakika.
Kürdan ile kontrol edilerek fırından alınır.SSoğumaya bırakılır.Soğuyan kek servis edilecek tabağa ters çevrilerek çıkartılır.
Çikolatalı sos için krema küçük bir tencere içinde ısıtılır parçalanmış çikolata eklenerek karıştırılır çikolata eridikten sonra kekin ortasına dökülür iyice soğutulur.Sos soğuduktan sonra ayrılan bir miktar krema ile yuvarlak daireler yapılıp kürdan ile zebra kek gibi çizilir.
Servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...