Sayfalar

23 Mart 2015 Pazartesi

Ay Çöreği

Malzemeler
100 gram tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta akı (sarısı üzerine )
1 çay kaşığı mahlep
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
3 su bardağı un
İç malzemesi
1 su bardağı robotta çekilmiş bayat kek
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı süt
Üzeri için
1 çay kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
File badem , fındık, fıstık hangisini dilerseniz veya hiç biri
Yapımı
Hamur için yumuşamış tereyağı ve şeker iyice karıştırılır.Karışıma un hariç diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.Un azar azar ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur.Üzeri örtülerek bırakılır.
İç harcı için tüm malzemeler iyice karıştırılır süt azar azar eklenerek bütünleşene kadar hamur gibi yoğrulur.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır un serpili için zemin üzerinde uzunlamasına açılır.
Ortasına iç harcından yerleştirilip kenarları ortaya doğru kapatılıp ince rulo haline getirilir kenarları kıvrılıp ay şekli verilir.
Üzerine yoğurt ve yumurta sarısı karıştırılıp sürülür çatal yardımı ile çizilir file badem , fındık, fıstık hangisini tercih ederseniz serpilip önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...