Açma Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta birinin sarısı üzeri için
2 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı şeker
1 küp yaş maya
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı sıvı yağ
Çörek otu
Yapımı
4 su bardağı elenmiş un yoğurulacak kabın içine elenir ortası havuz şeklinde açılır tüm malzeme unun ortasına eklenir maya eriyene kadar bekletilir.İyice karıştırılır.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un takviyesi yapılarak yoğrulur.
Kıvam alan hamur üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır hacminin 2 katı olana dek.
Mayası gelen hamur tekrar yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp tezgah üzerinde uzatılır 2.bezeye de aynı işlem yapılıp uçları yapıştırılıp birbirine sarılır simit şekli verilip uçları birleştirilir.
Tepsi mayası için oda sıcaklığında 15 dakika bekletilip üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilip önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Hamurdan farklı şekillerde yapılabilir.
Afiyet olsun...

Popüler Yayınlar