Sayfalar

12 Aralık 2014 Cuma

Ispanaklı Gözleme

Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
içi için
1 kilo ıspanak
1 adet soğan
2 adet yumurta
Tuz , karabiber, pul biber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapımı
Ispanak temizlenir , yıkanır , doğranır.
Geniş bir teflon tava içinde sıvı yağ ısıtılır yemeklik doğranmış soğan hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ispanak eklenip suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.Uzerine yumurtalar kırılıp karıştırılır , baharatlar ilave edilip kavrulur ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamur için yoğurma kabı içine un hariç tüm malzemeler konulup un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınıp pasta tabağından biraz daha genişce hafif unlu zemin üzerinde oklava ile açılır.
Yarı kısmına iç harcı serilir, harçsız kısım üzerine kapatılır birleşim yerine hafifçe bastırılıp yapıştırılır.
Isıtılmış teflon tavada çok harlı olmayan ateşte arkalı önlü pişirilir.
Arzu edilirse yenmeden önce üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürülür.
Afiyet olsun...