Sayfalar

10 Aralık 2014 Çarşamba

Çiçek Poğaça

Malzemeler
1.5 su bardağı ılık süt
100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
2 yumurta birinin sarısı üzerine
1 paket sade toz krem şanti
1 paket instant maya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
iç harcı için
300 gram kıyma
2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tutam ince doğranmış maydanoz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz , karabiber, pul biber
Yapımı
3 su bardağı elenmiş un yoğurma kabı içine alınır ortası havuz şeklinde açılır.
Hamur için gerekli olan tüm malzeme unun ortasına ilave edilip yoğrulur.
Kıvamı ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar un takviyesi yapılarak yoğrulur.
Mayalanması için üzeri örtülerek 30 dakika oda sıcaklığında bekletilir.
İç harcı için soğan yemeklik doğranır sıvı yağ da hafif pembeleşinceye kadar kavrulur, kıyma eklenip pişirilir.
Patatesler rendelenir kıyma üzerine eklenip kavrulur.Salça ve baharatlar ilave edilip 1 dakika daha kavrulup ocaktan alınır soğutulur.
Hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır el ile avuç içi genişliğinde açılır.
İç yüzeyine harç konulup D şeklinde kapatılır , kat yeri yukarı gelecek şekilde dik olarak yağlanmış tepsiye dizilir.
Hamurun pişerken kabaracağını da düşünerek çok sıkıştırmadan çiçek şekli verilir.
Tepsi mayası için 10 dakika bekletilip üzerine yumurta sarısı sürülüp 180C ısıda altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...