Bazlama Tarifi

Malzemeler
3 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yaş maya
Aldığı kadar un
Yapımı
1 su bardağı ılık su içinde şeker ve maya eritilir.
4 su bardağı un yoğurma kabının içine elenir ortası havuz şeklinde açılır.
 Eriyen maya,2 su bardağı ılık su ve tüm malzeme eklenir yoğrulur ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir bu esnada un takviyesi azar azar yapılır.
Kıvam alan hamur üzeri örtülerek 30 dakika kabarması için bekletilir.
Mayası gelen hamur unlanmış zemin üzerinde 3 parçaya ayrılır her bir parça merdane yardımı ile 1 parmak kalınlığında açılır.
Geniş ağızlı su bardağı ile hamur kesilir.
Önceden ısıtılmış teflon tavada orta harlı ateşte arkalı önlü pişirilir.
Afiyet olsun...


Popüler Yayınlar