Sayfalar

24 Kasım 2014 Pazartesi

Velibah Tarifi

Malzemeler
2 su bardağı ılık su
Yarım yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
3 adet orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay bardağı süt
Tuz , karabiber
Üzeri için tereyağı
Yapımı
Maya ve su yoğurma kabına alınır, maya eriyen kadar bekletilir.
Tuzu eklenir un elenerek azar azar ilave edilir orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir , üzeri örtülerek hamur 2 katına çıkana kadar bekletilir.
Hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır üzeri temiz bir bezle örtülerek dinlemeye bırakılır.
Haşlanmış patates pürüzsüz olana kadar ezilir, rendelenmiş peynir , süt ve baharatlar ile iyice karıştırılır.
Un serpilmiş zemin üzerinde bezeler avuç içi kadar el ile açılır ortasına hazırlanan patatesli harçtan dolu dolu 1 yemek kaşığı konur uçları birbirine yapıştırılır avuç içinde yuvarlanır top haline getirilir.
Unlanmış zemin üzerinde merdane veya oklava kullanmadan pasta tabağı büyüklüğünde el ile açılır.
Isıtılmış teflon tavada arkalı önlü pişirilir.
Piştikten sonra üzerlerine tereyağ sürülerek sıcak servis edilir.
Afiyet olsun...