Sayfalar

24 Kasım 2014 Pazartesi

Koko kurabiye

Koko kurabiyeleri yapmadan önce internette çok araştırdım. Kimisi sakız gibi olduğundan şikayetçiydi. Kimisi ertesi güne taş gibi sert olduğundan. Böyle olunca bende kendime göre bir tarif yaptım çokta güzel oldu kesinlikle tavsiye ediyorum. Dolapta 1 hafta kadar ilk günkü lezzetini kaybetmeden durabiliyor.

Malzemeler
1,5 Su Bardağı Hindistancevizi
1 Su Bardağı Şeker
2 Adet Yumurtanın Beyazı
1/2 Çay Bardağı Un
1/2 Çay Bardağı Süt
1 Paket Vanilya

Yapılışı

Yumurta beyazını ve şekeri bir güzel çırpın içine hindistan cevizini katın karıştırın ve bir tavaya dökün. Elinizde bir spatula ile kısık ateşte sürekli karıştırarak 5 dk kadar pişirin. Yanmıyor ya da yumurta akı pişip iğrenç bir şeye dönüşmüyor merak etmeyin. Herşey yolunda şu ana dek. Karışımı biraz soğumasını bekleyip içine un, vanilya ve sütü katın. Elinizle yuvarlak şekil verip hafifçe üstünden bastırın. Minik kağt kalıplara koyup fırına verin. 160 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.