Kalp desenli rulo pasta

Malzemeler
kalp desen için:
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
3( silme )yemek kaşığı un
1 ( tepeleme ) yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

Keki için:
5 yumurta akı
5 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı elenmiş un
5 yemek kaşığı şeker
yumurtalar oda sıcaklığında olmalı.

Kreması için:
160 gr sütlü çikolata
1 paket krem şanti
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 kutu sıvı krema ( 200 ml )
1 adet dilimlenmiş muz

Yapımı
Kalp yapımı : Öncelikle  fırın tepsisi boyunca yağlı kağıt üzerine 1 parmak aralıklarla kalp kalıp kullanarak şekli çizilir.Kağıdın yarısına kadar çizmek yeterli diğer yarısı rulo içinde kalacağından gerek yok.Desen çizili kağıt zemin üzerine serilir.
Geniş bir kase içinde kalp desen için gerekli olan  tüm malzeme çatal yardımı ile ezilerek daha sonra kaşık yardımı ile iyice karıştırılır.Karışım krema torbasına doldurulur.Önce desenlerin kenar çizgisi çepe  çevre  malzeme ile çizgiler takip edilerek doldurulur , orta boşluğuna da bir miktar sıkılıp diğer şekle geçilir.Tüm şekiller bittikten  sonra  çay kaşığı  yardımı  ile malzeme kalp içine yayılır.Çay kaşığının arka kısmı ile de dolgular düzleştirilir.Tepsi içine yerleştirilen kağıt buzdolabına kaldırılır.Malzeme bu esnada donacaktır.
Kek için:Yumurta akları bir fiske tuz ile sertleşene kadar çırpılır.Başka bir çarpma kabında kek için gerekli olan tüm malzeme şeker eriyene kadar çırpılır.Karışıma yumurta akı parça parça eklenerek alttan yukarı doğru yavaşça karıştırılır.
Buzdolabında soğuyup sertleşen desen serili tepsiye eşit şekilde kek hamuru dökülür.
Önceden ısıtılmış 170C ısıda ki fırında 13 dakika pişirilir.Fırından çıkar çıkmak sıcağı ile rulo yapılır bir havluya sarılıp soğumaya bırakılır.
Krema için:Sıvı krema ısıtılır çikolata parçalar halinde içine eklenir karıştırılır eritilip soğumaya bırakılır.Soğuyan karışıma diğer malzemeler eklenip mikser ile hacminin 2 katına çıkana kadar çırpılır.
Kek soğuyana kadar dolapta soğumaya bırakılır.
Rulo şeklinde iken kek yağlı kağıttan yavaş yavaş  sıyrılarak çıkarılır.
Üzerine krema bolca sürülür desensiz kısma muz dilimleri dizilir yine desensiz kısım dan başlayarak rulo yapılır buzdolabında en 1 saat dinlendirilip servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...


Popüler Yayınlar