Çilek ve Işgınlı Yulaflı Crumble



Bu tatlıyı denemediniz mi? Mutlaka deneyin.. Dönüp dönüp farklı meyvelerle deneyin. Üstüne bir top dondurma koyun deneyin ama diyorum ya mutlaka deneyin. Sonra ılıkken bir kaşık alın bakalım bitirmeden bırakabilecek misiniz. Hafif ama bol meyveli güzel bir tatlı oldu.Ben güveç kabına yaptım ama siz evde tepsiye yapıp kesip servis edebilirsiniz.


Crumble Hamuru (6 Kişilik Mini Güveş Kabı veya 20x20 Borcam Kap için Gayet Uygundur)

1/2 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yulaf Ezmesi
1/2 Su Bardağı Ceviz
1/2 Su Bardağı Şeker
100 Gr Soğuk Tereyağ
Çay Kaşığı Ucuyla Tuz


Meyve Karışımı

3 Su Bardağı Çilek (Temizlenmiş ve dörde bölünmüş)
1 Su Bardağı Işgın (Kabukları Soyulmuş ve 1 cm uzunluğunda kesilmiş)
2 Çorba Kaşığı Şeker (Ben esmer şeker kullandım ama farketmez)
2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
1/2 Limon Suyu

Öncelikle Fırın kaplarınızı/kabınızı yağlayın ve bir kenara koyun. Rondo varsa rondoya crumble hamuru için gerekli bütün malzemeyi koyun ve rondoyu kısa aralıklarla çalıştırarak iri kum taneler, bezelye büyüklüğünde parçalanmasını sağlayın. Elinizle de hamuru yapabilirsiniz ancak elinizin sıcaklığından tereyağ erir ve hamur kıvamına gelirse hamuru bir streç filme sarıp buzluğa atın. Daha sonra rendenin iri tarafından rendeleyebilirsiniz. Hamurumuz tamam

Meyve karışımını için verilen bütün malzemeyi bir kasede birleştirin ve kaşık yardımıyla çokta ezmeden karıştırın. Daha sonra yağladığınız fırın kaplarının içine meyveyi bölüştürün.

Meyvenin üstüne kaşık yardımı ile hamuru dökün ama bastırmayın meyve görünmeyecek kadar hamurla kaplayın. Sonra 180 derece de ısıttığınız fırında üstü nar gini kızarığ altından meyveler sulu sulu baloncuklar yapıncaya kadar pişirin. Tahminen 40 dakika yeterli olacaktır. Bu tatlı ılıkken muhteşem bir şey. Hele de üstüne bir top dondurma koyarsanız.
Afiyet olsun








Popüler Yayınlar