Sayfalar

2 Mayıs 2014 Cuma

Pastane usulü pizza poğaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık su ( 200 ml )
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta birinin sarısı üstüne
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 küp yaş mayanın yarısı
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un kulak memesi kıvamında ele yapışmayan parlak hamur elde edilecektir.
Üzeri için
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı su
çörek otu , susam 
İç malzemesi
Tercih size kalmış istenilen şekilde ortası doldurulur benim seçimin domates , salam , biber ve kaşar peynir.Kaşar peynir kullanılacağı zaman malzemenin en altına konulmalıdır yanmasını önlemek için.
Yapımı
Hamur için ılık su içine şeker ve maya eklenerek köpürmesi beklenir.
3 su bardağı un yoğurma kabına alınıp ortası havuz şeklinde açılıp tüm malzemeler eklenip yoğrulur.
Un takviyesi yapılarak istenilen kıvamda hamur elde edilir üzeri örtülüp en az 45 dakika mayanın gelmesi için oda sıcaklığında bekletilir.
Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılıp resimde ki gibi şekil verilip yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Üzeri için yumurta sarısı ve su çırpılır fırça yardımı ile sürülür. 
Önceden ısıtılmış 180C ısıda ki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. 
Afiyet olsun...