Sayfalar

5 Aralık 2013 Perşembe

Mozaik pasta tarifi

  Çayın yanında ikram masalarında kolaylıkla hazırlayabilirsiniz tek yapmanız gereken yapmaya 2,5 saat önce karar vermek hazırlanıp servis edilmeden önce 2 saat dondurucuda kalması gerekiyor.
  Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
2 paket petit-beurre bisküvi
Hazırlanışı
  • Tencere içinde süt,un,şeker ve kakao çırpıcı ile karıştırılarak orta harlı ateşte pişirilir.Kaynamaya başlayınca altı kısılır 1-2 dakika daha pişirilir koyu kıvamını tamamen almış olur puding hazır.
  • Bisküviler kırılır,kırılan parça parça bisküviler puding ile karıştırılır.
  • Kullanılacak kalıbın içi ve yanları streç flim ile kaplanır hazırlanan karışım içine dökülür.
  • Üzeri de streç flim ile kaplanıp elimizle bastırılarak düzeltilir.
Dondurucu da 2 saat bekletildikten sonra kalıptan çıkarılarak servis edilir.
                                                        AFİYET OLSUN...