Ağlayan pasta
Kek için malzemeler:2 yumurta,1 su bardağı şeker,1 su bardağı süt,1 su bardağı sıvı yağ,6 yemek kaşığı tepeleme un,1 paket vaniya,1paket kabartma tozu
1,5 su bardağı süt,kek piştikten sonra üzerine dökülmesi için.
Üzeri için:1.5 su bardağı süt, 2 poşet krem şanti
En son sosu için:2.5 su bardağı süt,1 paket çikolatalı sos
Hazırlanışı:Kek için gerekli olan (un ve kabartma tozu hariç) tüm malzemeler mikser yardımıyla 3-4 dk boyunca çırpılır,un ve kabartma tozu da eklenip 2 dk daha çırparak çırpma işlemi son bulur.Yağlanmış borcama eşit şekilde dökülür önceden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırınımızda pişirilir.Pişip pişmediğini kürdan testi ile anlayabiliriz.
Fırından çıkan sıcak kekimizin üzerine 1.5 su bardağı sütümüzü her yerini ıslatacak şekilde dökelim.
Kekimiz sütü çekerken çırpma kabında krem şantiyi hazırlayalım mikser yardımıyla.
Hazırlanan krem şanti kekin üzerine eşit şekilde yayılır kaşık tersi yada bıçak yardımıyla görüntü düzeltilir.
Tenceremizde çikolata sosumuzuda pişirip kekin en üstünü tamamen kapatalım.
Yarım saat dinlenmeye bırakılan kek servise hazır.
AFİYET OLSUN...
1,5 su bardağı süt,kek piştikten sonra üzerine dökülmesi için.
Üzeri için:1.5 su bardağı süt, 2 poşet krem şanti
En son sosu için:2.5 su bardağı süt,1 paket çikolatalı sos
Hazırlanışı:Kek için gerekli olan (un ve kabartma tozu hariç) tüm malzemeler mikser yardımıyla 3-4 dk boyunca çırpılır,un ve kabartma tozu da eklenip 2 dk daha çırparak çırpma işlemi son bulur.Yağlanmış borcama eşit şekilde dökülür önceden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırınımızda pişirilir.Pişip pişmediğini kürdan testi ile anlayabiliriz.
Fırından çıkan sıcak kekimizin üzerine 1.5 su bardağı sütümüzü her yerini ıslatacak şekilde dökelim.
Kekimiz sütü çekerken çırpma kabında krem şantiyi hazırlayalım mikser yardımıyla.
Hazırlanan krem şanti kekin üzerine eşit şekilde yayılır kaşık tersi yada bıçak yardımıyla görüntü düzeltilir.
Tenceremizde çikolata sosumuzuda pişirip kekin en üstünü tamamen kapatalım.
Yarım saat dinlenmeye bırakılan kek servise hazır.
AFİYET OLSUN...